Damestassen / Dames tassen

Ben je op zoek naar een damestas maar kun je niet kiezen? Een bekend verschijnsel. Damestassen vind je immers in alle soorten en maten. Toch is de keuze niet moeilijk. Season Bags -de online tassen-winkel- biedt je verschillende lijnen damestassen zoals: handtassen, schoudertassen, clutches, shoppers, reistassen, laptoptassen en diverse lederen accessoires. Al onze tassen zijn gemaakt van een mooie kwaliteit suède of leer. Taupekleurige tassen, maar ook zwarte tassen of bruine tassen zijn niet weg te denken uit het modebeeld maar tegenwoordig zie je ook allerlei gekleurde tassen zoals rode tassen, blauwe tassen of groene tassen. In het voorjaar zie je juist vaak de vrolijke lentekleuren terug; denk aan gele, roze, lila of turquoise tasjes. Wil je liever een lichte neutrale kleur; ga dan voor een beige tas of grijze tas. Via de filters op onze website kun je snel de tas vinden die aan al jouw wensen voldoet! We wensen je veel shopplezier in onze tassen-webwinkel!

Al onze lederen en suède damestassen worden zorgvuldig en persoonlijk door ons geselecteerd bij verschillende leerateliers in Florence, Italië. Doordat wij onze tassen zelf in Italië inkopen en zorgen voor het vervoer naar Nederland, zijn de prijzen van een Season Bags-tas zeer scherp in vergelijking tot andere webshops met Italiaanse damestassen. En dat maakt het weer leuker voor jou!

Lees meer over Season Bags | Damestassen

Italiaans leren damestas-clutch zwart schubbenreliëfItaliaans leren shopper in rood suèdeItaliaans glad leren damestas met franjes, Italiaans leren dames tas-shopper met slangen print in de kleur cognacItaliaans leren reistas in rood leerleren schoudertas met kwast

De geschiedenis van de damestas

Bron: Tassenmuseum.nl
Auteur: Drs. S. Ivo

Hangend aan de gordel of riem
Al eeuwen is de damestas het noodzakelijke huisje van de vrouw, waarin zij haar attributen en privézaken bewaart. De handtas als onmisbaar accessoire is niet alleen een verschijnsel van de laatste jaren, maar het is vanaf de vroegste tijden een nuttig gebruiksvoorwerp, zowel voor vrouwen als voor mannen. Zichtbaar op schilderijen, prenten en tapijten en als realia in diverse musea in Europa, bestond vanaf de late Middeleeuwen een variatie aan tassen en beurzen. Naast de nodige foedralen waren de tassen en beurzen toen al praktische accessoires bij de kleding die nog geen binnenzakken kende. Gemaakt van leer, linnen, zijde, fluweel tot prachtig geborduurd, hadden ze vakjes voor het meedragen van geld en andere persoonlijke benodigdheden. Men had een ruime keus uit stoere beugeltassen met wel achttien verborgen vakjes, leren beurzen met decoratief metalen beslag tot buidelvormige beurzen aan lange trekkoorden. De beugeltassen hadden veelal ingenieuze sluitingen waardoor een onbevoegde geen toegang had. Met uitzondering van enkele vroege voorbeelden van tassen die om de schouder werden gehangen, zoals sommige jachttassen, werden tassen en beurzen in die tijd over het algemeen aan de riem of gordel gedragen. Een draagwijze die zowel voor mannen en vrouwen modieus was. Een dief zette graag zijn zinnen op de kleine beurzen die met een lang koord uitdagend aan de riem hingen. Vandaar dat de dief toepasselijk beurzensnijder werd genoemd. Met de komst van de binnenzakken in de mannenkleding aan het einde van de 16de eeuw en in de 17de eeuw raakte de tas bij de man langzaam in onbruik. Met uitzondering van de jacht- en documententas werd de tas in de volgende eeuwen het exclusieve domein van de vrouw.

Naast tassen en beurzen voor het dagelijkse gebruik, kende men kleine beurzen en tassen die gebruikt werden voor speciale doeleinden. Als huwelijksbeurs, speelbeurs, aalmoezenbeurs, reuktasje of nieuwjaarsgeschenk vervulden ze allemaal hun eigen bijzondere rol. Gemaakt van kleine glaskralen, geborduurd met zilver- en gouddraad of geëmailleerd hadden ze de allure van een sieraad en waren ze een geliefd geschenk onder de welgestelden.