Verzorging van je leren tas

Een leren tas koop je niet alleen omdat je hem mooi vindt maar ook om lang plezier van te hebben. Verzorg je leren tas daarom als je eigen huid door deze te beschermen, reinigen en te voeden. De verschillende leersoorten moeten op verschillende manieren behandeld worden. Probeer een onderhoudsproduct altijd eerst even uit op een onopvallende plaats.

Onderhoud van leren tassen en accessoires:

Voordat je de nieuwe leren tas gaat gebruiken kun je deze het beste preventief beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals vocht en vuil. Dit kun je doen met een speciale spray die verkrijgbaar is bij lederwarenzaken. Om het leer soepel te houden zijn er transparante verzorgingsproducten te koop. Om beschadigingen te maskeren of de kleur op te frissen kun je beter een verzorgingsproduct op kleur gebruiken. Na het reinigen is het verstandig om het leer opnieuw te impregneren.  

Onderhoud van suède tassen en accessoires:

Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer. Door de open structuur van suède is een suède tas vatbaar voor vuil. Vooral vocht, olie en vet  kunnen lelijke vlekken veroorzaken. Let daarom ook altijd op als je net een handcrème hebt gebruikt. Het is niet mogelijk om suède te wassen. Preventief beschermen is belangrijk! Gebruik een speciale suède spray om het suède vuilafstotend te maken. Suède kan door het gebruik wat valer van kleur worden, hiervoor zijn kleurherstellende sprays te koop.

Onderhoud van lakleren tassen en accessoires:

Lakleer is leer waarop een hoogglans folie is aangebracht. Lakleer mag niet met een leer- of suède spray behandeld worden omdat dit de laklaag aantast! Afnemen met een vochtig doekje is voldoende.

Onderhoud van saffianoleren tassen en accessoires:

Saffianoleer is leer waarop een speciale deklaag is aangebracht waardoor het krasbestendig is en soms lijkt alsof het een soort kunstleer is. Saffiano leer kun je eenvoudig afnemen met een vochtig doekje.